Genel

Hava Kargo Taşımacılığında Fiyatlandırma Neye Göre Yapılır?

Gönderilen tüm kargoların %90’ı deniz taşımacılığı yoluyla yapılmaktadır. Bunun temel nedeni fiyatlandırmadır. Deniz taşımacılığı gönderim süresi uzun olduğu için nispeten daha ucuzdur. Fakat acil bir ihtiyacınız olduğunda, hava kargo taşımacılığı muhtemelen sizin için en iyi seçenek olacaktır.

Bu yazıda, hava taşımacılığını ne zaman kullanmanız gerektiğini, fiyatlandırmaların neye göre yapıldığını ve hangi gönderilerin hava kargo ile gönderilmeye daha müsait olduğunu öğreneceksiniz.

Hava Kargo Taşımacılığı

Hava kargo taşımacılığı, küresel ithalatçılar ve ihracatçılar tarafından bir yere hızlı ve güvenilir bir şekilde mal göndermek gerektiğinde kullanılır. Tüm gönderilerin %90’ı deniz taşımacılığı ile gönderilirken, hava taşımacılığı dünyayı daha hızlı bağlar ve Çin-ABD arasındaki nakliye süresini sadece üç güne indirir.

Havayolu kargo taşımacılığını kullanmak için aklınızda bulundurmanız gereken üç husus vardır:

1. Hız

Uçaklar gemilerinden yaklaşık 30 kat daha hızlıdır. Yolcu jetleri 575 mph hızda seyrederken, yavaş buharlı okyanus gemileri 16-18 mph hızda hareket eder.

2. Güvenilirlik

İnsanlar, hava yoluyla gönderdikleri bir ürünü daha iyi takip eder ve anlık takip sağlayabilir.

3. Koruma

Deniz taşımacılığı ile gönderilen gönderilerin hava taşımacılığından daha fazla hasar görmesi olasıdır.

Hava Kargo Taşımacılığında Fiyatlandırma Neye Göre Yapılır?

Ekonomik koşullar, yoğun sezonlar ve tatiller, yönetmelikler, teknoloji, rota, yük faktörü ve işletme giderlerinin yanı sıra, hava kargo taşımacılığında fiyatlandırmayı etkileyen ek faktörler de vardır.
Bunlardan bazıları aşağıdaki şekildedir:

1. İş gücü

Hava taşımacılığında kullanılan insan gücü, fiyatlandırmayı etkileyen faktörlerden biridir. Kargo boyutu büyükse, güvenli bir şekilde gönderim yapılması için daha fazla insan çalışır. Bu da fiyatları artırır.

2. Hava kargo konteynerleri

Hava yoluyla nakliye için kullanılan konteynerler da fiyatlandırmayı etkileyen bir diğer faktördür. Konteynerler, yükü nakliye sırasında oluşabilecek olası hasarlardan koruduğu için faydalıdır. Farklı kargo türleri farklı tipte konteynerler gerektirir. Yükün özel tipte bir konteynere ihtiyacı varsa, bu ek maliyete yol açacaktır.

3.Nakliye hızı

Hız, hava kargo nakliye oranlarını etkileyen hayati bir faktördür. Farklı hava yolu şirketleri talep edilen teslimat hızına bağlı olarak farklı fiyatlar sunmaktadır. Çoğu hava yolu şirketi direct uçuş sağlayamaz ve aktarmalı uçuşlar yaparak teslimat sağlar. Herhangi bir şirket hızlı teslimat yapmak istiyorsa direct uçuş tercih etmek durumda kalarak gönderecekleri ürüne daha fazla ödeme yapmak zorunda kalabilir. Bazende aktarma ve aşağıda belirtilecek sebeplerle maliyet arttığından fiyat yükselebilir.

Hava kargo taşımacılığında yukarıdaki temel ek faktörlerin dışında fiyatlandırmaya aşağıdakiler de dahil edilebilir:

  • Ek yakıt ücretleri
  • Ek güvenlik ücretleri
  • Terminal taşıma ücretleri
  • Havalimanı aktarmaları
  • Gümrük komisyonculuğu
  • Teslim alma ve teslimat
  • Kargo sigortası
  • Aksesuar ücretleri

Hangi Gönderiler Genellikle Hava Taşımacılığıyla Gönderilir?

Hava kargo ücretleri diğer taşımacılık türlerine göre daha pahalı olduğu için genellikle daha küçük ve yüksek değerli ürünler ya da zaman açısından hassas öğeler hava kargo ile gönderilir.
Bu ögeler arasında:

  • Elektronik cihazlar,
  • Giyim,
  • İlaç,
  • Dokümanlar,
  • Mevsimsel sevkiyatlar yer almaktadır.

Siz de gönderileriniz için hava kargo taşımacılığını kullanmak isterseniz, fiyatlandırma konusunda herhangi bir sorun yaşamadan güvenli bir şekilde nakliyat yapmak ve daha fazla bilgi edinmek için bugün TR Freight & Logistics ile iletişime geçin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir