Genel

Amerika’ya Nasıl İhracat Yapılır? Türkiye’den Amerika’ya En Hızlı Nakliye Hangisi?

Ürünlerinizi ABD’deki müşterilere satmak, işletmeniz için büyük bir büyüme fırsatı anlamına gelir.

Neden mi?

Çünkü geçtiğimiz yıl ABD,  Avrupa Birliği’nden sonra dünyanın en büyük ikinci ithalatçısı oldu ve toplam 2.7 trilyon dolarlık mal ve hizmet ithal etti.

Rakamlar her ne kadar dudak uçuklatıcı olsa da,  ABD’deki alıcılarla iş yapmak zor olabilir.  ABD, farklı eyaletlere özgü karmaşık tarifeler, vergiler ve gereksinim ağına sahip büyük bir ülkedir. Amerika’nın iletişim kurma ve iş yapma şekli, ülkenizin kültürel özelliklerinden çok farklı olabilir.

Aşağıda, ABD pazarına nasıl başarılı bir şekilde ihracat yapabileceğinizle ilgili birkaç fikir bulunmaktadır. İlk ipucu en önemlisi olabilir: ABD’de ürününüze değer veren ve ülkenin kurallarına hakim olabilecek bir alıcı, aracı veya distribütör bulmak.

ABD’de güvenilir bir ortak bulun

Amerika Birleşik Devletleri’nde iş yapmaya başlamanın en hızlı ve etkili yolu, ülkeye nasıl ithalat yapacağını bilen güvenilir bir müşteri veya iş ortağına sahip olmaktır. ABD merkezli alıcı veya distribütörünüz, ürünlerinizin gerektirdiği faturalandırma, paketleme, işaretleme ve etiketleme hakkında size talimatlar verebilmelidir.

Piyasayı Araştırın

Amerika Birleşik Devletleri’nin tek bir ulusal pazarı yoktur, her eyalet kendi prosedürleri ile ayrı bir varlık olarak faaliyet gösterir.

Ürününüzü satmayı planladığınız ABD eyaletlerini belirledikten sonra, bu eyaletlerde iş yapmanın maliyetlerini ve diğer sonuçlarını belirlemeniz gerekir. Hizmet vermeyi planladığınız ABD bölgelerinde ürününüz için bir müşteri ihtiyacı var mı? Fiyatlandırmanız doğrudan rakiplerinkiyle nasıl karşılaştırılacak?

Ürünlerinizin Amerikan müşterileri tarafından iyi bir şekilde algılanması için dikkatli bir pazar analizi gereklidir.

Detaylara Dikkat Edin

İhracat yaparken ABD tarifelerine, yasalarına ve talimatlarına dikkat etmeniz, gümrük faturalarınızı dikkatli bir şekilde hazırlamanız, gönderilen malların İngilizce ayrıntılı açıklamalarını eklemeniz; gıda, ilaç, alkol, kozmetik, radyoaktif maddeler ve diğer ürünlerle ilgili özel hükümlere uyduğunuzdan emin olmanız gerekir.

Genel olarak, aşağıdaki belgelerin ABD’ye herhangi bir malın ithaline eşlik etmesi gerekecektir. Bir satıcı olarak, ilk üç belgeyi sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır:

  • Konşimento (deniz, hava ve kara nakliyesi)
  • Ticari fatura
  • Paket listesi
  • Air waybill (Hava konşimento)
  • Basitleştirilmiş giriş
  • Gümrüğe verilen teminat mektubu
  • Gümrük ithalat beyannamesi
  • Giriş anında teslimat
  • İthalatçı Güvenlik Dosyalama
  • Uçak, motorlu taşıt veya gemi için bildirim

Son olarak, yükünüzü hırsızlığa karşı korumaya yardımcı olmak için mallarınızı naklederken sağlam güvenlik prosedürleri oluşturun.

Türkiye’den Amerika’ya En Hızlı Kargo Hangisi?

Türkiye’den Amerika’ya ihracat yapmaya karar verdiniz ve sıra geldi ürünlerinizi nasıl göndereceğinizi seçmeye… Göndereceğiniz ürünleri taşımanız için iki ana nakliye seçeneği vardır. Bunlar, hava ve deniz taşımacılığıdır.

Hava Taşımacılığı

  • Hızlı

Bir kargo uçağı, eşyalarınızı dünyanın herhangi bir yerinden 2-3 gün içinde ABD’ye götürür.

  • Maliyetli

Hava taşımacılığı hizmeti için denize oranla daha fazla ücret ödersiniz. Bütçe ile ilgili bir sıkıntınız varsa, havayolu kargo taşımacılığı sizin için harika bir yöntem değildir.

Deniz Taşımacılığı

  • Ucuz

Deniz taşımacılığının maliyeti, hava taşımacılığının maliyetinden yaklaşık beş kat daha azdır. Bu da deniz taşımacılığını çok daha uygun bir seçenek haline getirir.

  • Yavaş

Konteyner gemilerinin yolculuklarını tamamlaması genellikle birkaç hafta alır, bu nedenle varış süresini önceden planladığınızdan emin olmanız gerekir.

Siz de Amerika’ya ihracat yaparken hava kargo ya da deniz kargo avantajlarından faydalanmak ve güvenli bir şekilde nakliyat yapmak isterseniz, daha fazla bilgi edinmek veya uzman ekibimize danışmak için bugün TR Freight & Logistics ile iletişime geçin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *