Genel

Hava Kargo İle Ortadoğu Pazarını Keşfedin!

Hava kargo pazarıda önemli bir durak haline gelen Orta Doğu, hava kargo taşımacılığının en çok geliştiği güzergahlardan biri olma özelliğini, 2020’de de korumaya devam etti. Bakliyat ürünlerinden, hazır giyime; teknolojik ürünlerden, havacılık sanayine kadar geniş bir yelpazeyle ihracatın yapıldığı bu rota, Türkiye’nin havacılık kanallarının da gelişmesi için son derece önemli. %13’lük bir hava kargo hacmine sahip olan Orta Doğu ülkelerinde özellikle Kuveyt hava kargo, Bahreyn hava kargo, Umman hava kargo, Ürdün  ve Cayman Adaları hava kargo terimleri oldukça ön planda. Covid-19 nedeniyle pazarın büyümesi yavaşlasa da; Orta Doğu’nun hacmini küçültmeden koruduğunu söylemek mümkün.

Orta Doğu’ya İhracat

Orta Doğu ile Türkiye arasındaki ticaret sürekli olarak gelişmeye devam ederken; son yıllarda en çok gönderimi gerçekleşen ürünler bakliyat, hububat ve yağlı tohumlar olurken; çelik 2.7 milyar dolarlık bir hacime ve mobilya, kağıt, orman ürünleriyse 2.1 milyar dolarlık bir hacime sahip oldu. İhracatı fiyat bazında değerlendirildiğinde en çok artış gösteren Orta Doğu pazarı, savunma ve havacılık sanayi ürünlerinin de ticareti için önemli durak noktalarından biri.

Orta Doğu Pazarında Hava Kargo

Hızla gelişmeye devam eden uçak kargo sektörü özellikle ulaşımın kara, deniz ya da tren yoluyla yapılamayacağı bölgelerde en çok tercih edilen navlun yöntemlerinden biri. Kolay ulaşımın yanı sıra; hızlı kargonun da tanımı olan uçak kargo, Orta Doğu’ya gönderim yapmanız için de en doğru tercih olacaktır. Hava kargo taşımacılığı günümüzde büyük bir hızla ilerlerken; ihracat rotasının bel kemiği Orta Doğu’ya sıkça uçak kargoların sefer yaptığını söylemek mümkün. Hatta öyle ki Avrupa ve Afrika bölgelerine azalan uçuşlar, Orta Doğu’daki sabit payını hala koruyor.

Çok modlu taşımacılık sistemiyle de ulaşımın sürdürüldüğü bu güzergah, hava kargo ile birlikte diğer ulaşım yollarının da kullanılması için oldukça uygun. Siz de çok modlu taşımacılığın nasıl yapıldığını öğrenmek ve avantajlarını keşfetmek için “Çok Modlu Taşımacılık Nasıl Yapılır? “ başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz!

İhracat Rotanızdaki Orta Doğu İçin Neden Hava Kargo Tercih Etmelisiniz?

  • Orta Doğu’nun ticaret piyasasına girmeniz için hava kargo en hızlı navlun yöntemidir. Hava kargonun bu hızı, pazara daha kolay entegre olmanızı sağlayarak rekabet avantajını elde etmenizi sağlar.
  • Hava kargo, takip edilebilir. Yolda olan kargonuzun durumunu 7/24 öğrenebilir ve gerekli bilgilendirmeleri alıcılarınıza verebilirsiniz.
  • Hava kargo güvenilirdir. Diplomatik problemlerden de en az etkilenen taşımacılık yöntemi olması, emniyet koşullarına uygun bir taşıma yapmanıza olanak tanır.
  • Bozulabilir besin gıdaları, çiçek kargoları ya da organ kargoları gibi özel taşıma şartlarına sahip kargolar, soğuk zincir taşımacılıkla güvenle taşınır. Bu şartların kara ve deniz yolunda taşınması, hava kargo taşımacılığındaki uygulamalar göre daha zordur.

Siz de pazarda önemli bir yere sahip olan Orta Doğu’ya ithalat ve ihracat işlemleriniz için hava kargoyu tercih edebilir; TR Freight & Logistics ile kargolarınızın güvenle alıcısına ulaşmasını sağlayabilirsiniz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *