Genel

Proje Taşımacılığı Nedir?

Proje taşımacılığı, standart dışı ebatlardaki standardın üstünde ağır yüklerin bir yerden başka bir yere yine standart dışı yöntemlerle nakliyesidir.

Proje Lojistiğinde yardımcı ekipmanlar olarak vinçler, kaydırma ve kriko sistemleri, taşıyıcı ve yük yayıcı kirişler, döner tablolar, çelik destekler, tahta takozlar ve halatlardan oluşmaktadır.

Ağır yük taşımacılığı; standart konteynerlarla, normal kamyon veya tırlarla taşınamayacak büyüklük ve ağırlıktaki yüklerin yurtiçi ya da yurtdışına taşınması işlemine verilen isimdir. Ağır yük taşımacılığına uluslararası platformlarda lowbed taşımacılığı olarak isimlendirilmektedir.

Proje taşımacılığının üç temel kuralı; “sağlık, güvenlik, emniyet“tir. Ayrıca sürücülerin de baret, iş gözlüğü, iş eldiveni ve çelik burunlu ayakkabılarını yanlarında bulundurmaları ve uygun eğitimleri almaları gerekir.

Yurtiçi ve yurtdışı proje taşımacılığı büyük bir hızla yaygınlaşmaktadır. Proje taşımacılığı uzmanlık gerektirmektedir. Yurtiçinde ve yurtdışında proje yüklerin gabari dışı yük olarak taşınması gerekir. Taşıma esnasında yol güvenliğini tehlikeye attığı için karayolu yetkililerinden izin alınmalı, güzargah trafiği kontrol edilmeli ve güzergah üzerinde bulunan üstgeçit ve tünel yükseklikleri ve genişlikleri kontrol edilmelidir ve ilgili taraflarca önlemler alındıktan sonra nakliyesi yapılmaktadır. İzin belgesi gabari dışı yol izin belgeleri olarak ifade edilmektedir. Güzergah izinlerinin alınması, taşımanın sağlıklı yapılması için çok önemlidir.

TR Freight & Logistics olarak proje taşımacılığı hizmetleri kapsamında farklı yüklere uygun intermodal / multimodal taşımalar, liman hizmetleri, elleçleme ekipmanları tedariki, yol izni ve eskort araç tedariki, projeye uygun depolama ve tüm katma değerli hizmetleri ile müşterilerimize sunuyoruz. müşteri memnuniyetini temel hedefimiz olarak görüyoruz.

Proje Taşımacılığı Örnekleri

Proje taşımacılığı örnekleri;

Proje taşımacılığı örnekleri arasında raylı sistemler, boru hatları, doğal gaz santral, termik santral, baraj santralleri, hidroelektrik santralleri, termik santral, doğal gaz hatları, rafineri ve petro kimya tesisleri ve mobil santraller, ağır ve gabari dışı yük taşımaları, yatlar, yel değirmenleri ve rüzgar tribünleri gibi projeler yer alır.

Yukarıdaki proje taşımacılığı örneklerinin yük taşıması oldukça zor gerçekleştirilir. Bu kapsamda proje taşımacılığı devreye girer ve doğru planlama ile lojistik hizmeti sağlanır.

Proje taşımacılığı örnekleri denizyolu ve demiryolu taşımalarında özel sistemler kullanılır. Bu taşımalarca taşıma kapları ve özel araç gereçler kullanılır. Bunlar: vinçler, kaydırma ve kriko sistemleri, taşıyıcı ve yük yayıcı kirişler, döner tablolar, çelik destekler, tahta takozlar ve halatlardır.

Proje taşımacılığı örnekleri karayolu taşımalarında ise; dört dingilli araçlar ile çok akslı özel yapım araçlar kullanılır.

2-) Üretimi yapılmış bir ürün veya eşyanın üretim noktasında başlayan ve tüketici veya kullanıcıya ulaştırılması anına kadar gelişen aşamalar bütününe genel ismi ile ‘’lojistik’’ denir.

Kısaca üretim yapan firmalar, dış ticaret kuruluşları, ihracatçı ve ithalatçı firmalar ile taşımayı yapan lojistik firmaları arasındaki işlem tam anlamıyla lojistik olarak adlandırılmaktadır.

Bir ürünün üretildiği andan itibaren ambalaj, paket, palet ve kolileme gibi işlemlerinin ardından sevkiyat yapılmak üzere sevk edilmesi gereken konuma hareket etmek üzere taşıma araçlarına yüklenmesi, gümrük işlemlerinin yapılarak taşıma araçları ile sevk edilmesi, varış noktasına ulaştırıldıktan sonra tahliye işlemlerinin başlaması ve nihayetinde tüketici veya kullanıcıya teslim edilmek üzere tahliye edilmesi ile tamamlanan sürecin ve işlemlerin tamamı lojistik firmalarınca gerçekleştirilebilmektedir.

Lojistik firmaları yurtiçinde, uluslararası alanda kara, deniz, demir ve hava yolu gibi taşıma alanlarını kullanmaktadır.

Lojistik firmaları uygun ölçü ve ağırlıklardaki ürünlerin nakliyesini gerçekleştirdiği gibi aynı zamanda gabari dışı ve ağır nakliye yükü, soğuk zincir ürün kapsamında bulunan yaş sebze ve meyve grupları, donuk ürün türleri ve kimyevi maddeler gibi hava şartlarından etkilenebilen hassas ürün gruplarının taşınmaları da sevk edilmektedir.

En büyük lojistik firmaları arasında olan TR Freight & Logistics uzman kadrosu ve verdiği üstün hizmetle müşterilerini ilk yükleme anından son teslim anına kadar yalnız bırakmamakta ve her aşamada bilgi akışını sağlamaktadır. Çıkabilecek her türlü problemi tecrübe ve uzman kadrosunun bilgi birikimleri sayesinde çözüp, müşteri memnuniyetini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *