Genel

İhracatta Uçak Kargonun Yeri

Türkiye’nin ekonomik kaynaklarında önemli bir yere sahip olan ihracat, her sene olduğu gibi bu sene içerisinde de hacmini büyütmeyi başardı. %15,7 ‘ilk bir artışla 13 milyar 462 milyon dolarlık bir satışı gerçekleştiren Türkiye, hızla büyüyen bu alan için yeni ve hızlı çözümler arıyor. Tam bu noktada, uzun zamandır gündemde olan hava kargo başlığı ise dikkat çekiyor. Kara yolu ve deniz yolunun yoğun navlun talepleri, konu ihracat olduğunda yerini uçak kargoya bırakıyor. Bu nedenle şimdi, niçin ihracatta hava kargonun en çok tercih edilen navlun yöntemi olduğunu inceleyelim:

Yurt dışı satışlarınızda müşterilerinize en hızlı ulaşabileceğiniz yol hava kargodur.

İhracatta, müşterilerin isteklerine hızlı cevap verebilmek ve yeni pazar ağlarında öncelikli adımı atmak son derece mühimdir. Bu nedenle uçak kargo diğer navlun yöntemlerine kıyasla çok daha hızlı olduğundan öncelikli tercih sebebidir. Kara ve deniz yolu ile haftaları ve ayları bulan süreçler, uçak taşımacılığı ile günler ve hatta saatler içerisinde gerçekleşebilir.

Taşıma esnasında ürünlerin en az zarar göreceği navlun yöntemi hava kargodur.

Hava kargo, deniz ve kara yolu taşımacılığına göre çok daha butik bir hizmettir. Çünkü uçak kargolarda alan, büyük gemi ve tırlara göre çok daha sınırlıdır. Bu nedenle her kargo, elleçleme ve paketlenme esnasında ekstra özen ile uçak içerisine yerleştirilir. Bu durumda da kargonuzun zarar görmesi ve hasar alma olasılığı minimum seviyeye iner.

İhracatta pazar ağınızın en geniş olduğu yöntem hava kargodur.

Dünya’ya yayılmış geniş hava yolu ağı, ihracat için son derece önemlidir. Çünkü ulaştırma imkanları ne kadar geniş olursa, pazar ağınız da o kadar geniş olur. Pazar ağı geniş olan firma ve kuruluşlar; rakip firmaların önüne geçebilmenin yanı sıra yeni müşteri edinimlerini de çok daha kolay gerçekleştirir.

İhracatta en güvenilir taşımacılık yöntemi hava kargodur.

Hava kargo ile taşıma yapmadan önce, taşıma esnasında ve teslimat süresinde farklı güvenlik önlemleri alınır. Kargoların yetkisiz müdahalelere karşı korunması amaçlanır. Bu nedenle fiziksel ve gözlemsel olarak kargolar korunur. Yetkili personeller hariç, başka bir kimsenin kargoya erişimi sınırlandırılır. Hava kargoların güvenliği ile ilgili aklınıza takılan diğer soruların cevabını, “Hava Kargo Güvenilir mi? Yurtdışı Kargomun Güvenliğini Nasıl Sağlarım?” yazısında bulabilirsiniz.

Politik, küresel ve sağlık sorunlarından en az etkilenen navlun yöntemi hava kargodur.

Covid-19 sürecinde de gördük ki, küresel bazda yaşadığımız bir salgın hepimizin yaşamını yakından değiştirdi. Yasakların gelmesi ile beraber sınırlar kapandı ve deniz ya da kara yolu gibi navlun yöntemleri kullanılamamaya başlandı. Ancak bu süreçte bile hız kesmeden devam eden tek taşımacılık yöntemi uçak kargo oldu. Pandemi sürecinde yoğun maske, eldiven, tıbbi malzeme ile artan oranlar, diğer ihracat yapılan sektörleri de etkiledi ve kesintisiz olarak ulaşıma devam etti.

Siz de yurt dışı satışlarınızda; ihracatta en çok tercih edilen taşımacılık yöntemi uçak kargoyu denemek istiyor, pazar ağınızı var olanın çok daha üstüne çıkarmak istiyor ve hava kargonun sağladığı diğer sayısız avantajı keşfetmek istiyorsanız firmamız Tr Freightline ile iletişime geçebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *